W dniu 15. marca 2012 roku, w naszej szkole, Samorząd Uczniowski zorganizował Dzień Zdrowej Żywności, czyli Dzień Bez Chipsa.
Celem tej akcji było uwrażliwienie młodzieży na sens zdrowego odżywiania się.
Przygotowaliśmy kanapki w skład, których wchodziły: chudy serek biały, masło i ser żółty o niskiej zawartości tłuszczu, rzodkiewka, papryka, ogórek kiszony, jajko, szczypiorek i drobiowa wędlina. Dodatkowo można było też zakupić jabłko.
Środki, które pozyskaliśmy z tego przedsięwzięcia będą przeznaczone na cele Samorządu.
Z przeprowadzonej wśród młodzieży i nauczycieli sondy wynika, że pomysł się spodobał, a kanapki były pyszne. A więc tak trzymać i do następnego razu.
W tym miejscu należą się też podziękowania uczennicom klasy II TCPG - Ewelinie Błoniarz i Kamili Guzik, które przygotowały aranżację kanapek.
Elżbieta Misiak - Gancarz